Tentang MIFM

Pengurusan & Penyelesaian Kewangan Sehenti untuk Masyarakat Malaysia

MIFM ialah Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) yang ditubuhkan pada 2022 dengan objektif untuk menyediakan pendidikan kepada rakyat Malaysia untuk pemahaman yang lebih baik tentang perancangan kewangan dan pengurusan hutang, juga untuk membantu rakyat Malaysia mengubah hutang lapuk mereka kepada strategi kewangan yang baik, seterusnya mewujudkan kekayaan isi rumah untuk gaya hidup yang lebih baik.
MIFM berhasrat untuk mencapai visi dan misinya dengan memanfaatkan kerjasama yang kukuh dengan perunding kewangan dan mewujudkan ekosistem unik yang memberi manfaat kepada masyarakat Malaysia. Sasaran kami adalah untuk menukar 5000 rakyat Malaysia kepada perancang kewangan yang baik dalam masa 5 tahun. Kami membantu rakyat Malaysia untuk keluar daripada hutang lapuk dan mula membina kekayaan. Dalam jangka panjang, kami akan menambah baik pasaran tempatan dengan kuasa perbelanjaan yang lebih baik dan membina ekonomi yang lebih baik untuk negara.

Nilai Teras

Mentor

Inovatif

Fleksibel

Maksimum

Visi

Susun strategi pendidikan kewangan sebagai keperluan utama rakyat Malaysia menjana kekayaan dan memperbaiki gaya hidup kepada yang lebih baik menerusi konsep pengurusan kewangan yang betul.

Misi

Mendidik 5,000 rakyat Malaysia bebas daripada hutang lapuk dan mencapai kebebasan kewangan menjelang 2027.

Scroll to Top